Przepis na fileta z kurczaka z boczkiem 📖

Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 8 plastrów boczku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Filety z kurczaka dokładnie umyj i osusz.
2. W misce wymieszaj oliwę z cytryną, tymiankiem, oregano, solą i pieprzem.
3. Każdy filet obtocz w przygotowanej marynacie, tak aby dokładnie pokrył się wszystkimi przyprawami z obu stron.
4. Na każdym filecie połóż po 2 plastry boczku, delikatnie owiń je wokół mięsa i przymocuj wykałaczkami.
5. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek i smaż filety z boczkiem z obu stron na średnim ogniu, aż boczek będzie chrupiący.
6. Gdy filety będą gotowe, przekładamy je na talerz i odchylamy wykałaczki.
7. Fileta z kurczaka z boczkiem podawaj na gorąco, najlepiej z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki lub warzywa.

Smacznego!

Podobne przepisy

fileta z kurczaka fit
fileta z kurczaka po chińsku
fileta z kurczaka dietetyczne
fileta z kurczaka po tajsku
fileta z kurczaka w cieście