Przepis na kwaśną lemoniadę 📖

Przepis na kwaśną lemoniadę:

Składniki:
- 4 świeże cytryny
- 1 szklanka cukru
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka lodu

Sposób przygotowania:
1. Wyciśnij sok z 4 cytryn i przelej go do dużej miski.
2. Dodaj cukier do soku cytrynowego i dobrze wymieszaj, aż cukier się rozpuści.
3. Wlej wodę do miski i ponownie wymieszaj.
4. Dodaj kostki lodu i delikatnie wymieszaj jeszcze raz.
5. Przelej lemoniadę do dzbanka i schładzaj w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
6. Przed podaniem, wlej lemoniadę do szklanek, dodaj plasterki cytryny lub kostki lodu dla dekoracji.

Lemoniada jest gotowa do podania! Smacznego!

Podobne przepisy

faworki z kwasna smietana
mizerie slodko kwasna
zupe fasolowa słodko-kwaśna
rogaliki drożdżowe kwaśna śmietana
młodą kapustę słodko-kwaśną