Przepis na leczo bezmięsne 📖
Oto przepis na leczo bezmięsne:Składniki:
- 2 cukinie
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju roślinnego
Instrukcje:
1. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Pokrój również cukinie, papryki i pomidory w kostkę.
2. Rozgrzej olej na głębokiej patelni i podsmaż cebulę i czosnek, aż staną się złociste.
3. Dodaj paprykę i cukinię, a następnie smaż przez około 5 minut, aż warzywa zmiękną.
4. Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszaj.
5. Gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż wszystkie składniki się połączą.
6. Podawaj leczo bezmięsne na gorąco, najlepiej jako samodzielne danie lub jako dodatek do kaszy, ryżu lub pieczywa.
Smacznego!