Przepis na leczo z grilla 📖

Przepis na leczo z grilla:

Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 2 zielone papryki
- 2 średnie pomidory
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 kiełbaski
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- Sól i pieprz do smaku
- Opcjonalnie: świeża natka pietruszki do podania

Przygotowanie:
1. Papryki i pomidory umyj, oczyść z pestek i pokrój w większe kawałki.
2. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
3. Na grillu rozgrzej olej rzepakowy i dodaj cebulę, czosnek oraz kiełbaski pokrojone na plasterki. Smaż przez kilka minut aż kiełbaski zaczną się rumienić.
4. Następnie dodaj papryki i pomidory do kiełbasek i smaż przez około 10 minut, aż warzywa zmiękną.
5. Dodaj do smażonego lecza słodką paprykę, oregano, bazylię, sól i pieprz. Mieszaj wszystko razem i smaż jeszcze przez kilka minut.
6. Po tym czasie zdejmij leczo z grilla, posyp świeżą natką pietruszki i podawaj gorące.

Smacznego!

Podobne przepisy

hot dog z grilla
karkówkę na grilla
grilla indyk
grilla indyka
halibuta z grilla