Przepis na lekkie jedzenie 📖

Sałatka grecka

Składniki:
- 1 duża sałata lodowa
- 1 ogórek szklarniowy
- 2 pomidory
- 1 czerwona cebula
- 1 zielona papryka
- 200 g sera feta
- 10 oliwek
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Sałatę umyj, odsącz i rozdrobnij na kawałki.
2. Ogórka, pomidory, cebulę i paprykę pokrój w kostkę.
3. Ser fetę pokrój w plastry lub kostkę.
4. Oliwki przekrój na pół.
5. W misce wymieszaj sałatę, ogórka, pomidory, cebulę, paprykę, ser feta i oliwki.
6. W osobnym naczyniu wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz.
7. Przed podaniem polej sałatkę dressingiem.

Smacznego!

Podobne przepisy

lekkie bułki
lekkie gołąbki
babeczki lekkie
nalesniki lekkie
lekkie spaghetti