Przepis na lukier czekoladowy 📖

Składniki:
- 100 g czekolady gorzkiej
- 3 łyżki mleka
- 50 g masła
- 1 łyżeczka cukru pudru

Sposób przygotowania:
1. Przygotuj kąpiel wodną, umieszczając większy garnek z wodą na palniku i mały garnek umieszczając w nim.
2. W małym garnku umieść czekoladę, mleko i masło.
3. Stopnij składniki na kąpieli wodnej, delikatnie mieszając, aż składniki się połączą i uzyskasz jednolitą masę.
4. Dodaj cukier puder do czekoladowej masy i dobrze wymieszaj.
5. Gdy lukier będzie gładki i bez grudek, zdejmij go z kąpieli wodnej.
6. Odstaw lukier na chwilę, aby stężał i lekko przestygł.
7. Gotowy lukier możesz przełożyć do strzykawki i zdobić nimi ciasta, babeczki czy inne słodkości.

Smacznego!

Podobne przepisy

blok czekoladowy
biszkopt czekoladowy z 6 jaj
tort czekoladowy
naleśniki sos czekoladowy
brownie czekoladowy