Przepis na makaron wstążki ze szpinakiem 📖

Składniki:
- 300 g makaronu wstążki
- 200 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g sera feta
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź i odstaw na bok.
2. Szpinak dokładnie umyj i osusz. Jeśli używasz młodego szpinaku, możesz pozostawić go w całości. Jeśli używasz starszego szpinaku, możesz go poszatkować.
3. Czosnek posiekaj na drobne kawałki.
4. W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj posiekany czosnek i smaż go przez około minutę, aż zacznie pachnieć.
5. Dodaj szpinak do rondla i smaż przez około 2-3 minuty, aż zmięknie.
6. Dodaj ugotowany makaron do rondla z szpinakiem i czosnkiem. Całość mieszaj przez kilka minut, aby składniki dobrze się połączyły.
7. Dopraw całość solą i pieprzem do smaku.
8. Na koniec posyp potrawę pokruszonym serem fetą.
9. Podawaj od razu, ciepłe i smacznego!

Podobne przepisy

makaron wstążki
makaron z e szpinakiem
makaron ze szpinakiem fit y
makaron ze szpinakiem fit
makaron ze szpinakiem