Przepis na maliny pod kruszonką 📖

Składniki:
- 400g malin
- 2 łyżki cukru
- 150g mąki
- 100g masła
- 70g cukru

Przygotowanie:
1. Maliny dokładnie umyj i osącz z wody.
2. Posyp je 2 łyżkami cukru.
3. Przełóż maliny do naczynia żaroodpornego.
4. W misce wymieszaj mąkę, masło i cukier, aż powstanie kruszonka. Możesz to zrobić ręcznie lub za pomocą tłuczka do ziemniaków.
5. Posyp kruszonką maliny.
6. Piecz w nagrzanym piekarniku o temperaturze 180°C przez około 25-30 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru.
7. Po wyjęciu z piekarnika, pozostaw do ostygnięcia.
8. Smacznego!

Podobne przepisy

budyn z liofilizowanym proszkiem z maliny i czarnej porzeczki
owsianą kruszonką
śliwki pod kruszonką
jagodzianki z kruszonką
drożdżówki z kruszonką