Przepis na mielone z łopatki 📖

Składniki:
- 500g mielonej łopatki wieprzowej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
2. Do miseczki dodaj mieloną łopatkę, posiekaną cebulę i czosnek, jajko, bułkę tartą, musztardę oraz przyprawy: majeranek, paprykę, sól i pieprz.
3. Całość dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
4. Foremkuj porcje mięsa, nadając im wybrany kształt (np. kotlety).
5. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mielone z obu stron do momentu, aż staną się złociste.
6. Ugotowane mielone możesz podać na talerzu, jako samodzielne danie, lub wykorzystać je do przygotowania spaghetti bolognese lub innych potraw.

Smacznego!

Podobne przepisy

mieso mielone z lopatki
soczyste mielone z łopatki
mielone z lopatki wieprzowej
strogonowa z łopatki
strogonow z lopatki