Przepis na mięso do gyrosa 📖

Oto przepis na smakowite mięso do gyrosa:

Składniki:
- 500g mięsa (np. wieprzowego, kurczaka lub indyka)
- 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka papryki ostrej (opcjonalnie)
- Sos tzatziki, sałata, pomidory i cebula do podania

Instrukcje:
1. Mięso pokrój na cienkie plastry lub paski.
2. W misce wymieszaj czosnek, oliwę z oliwek, oregano, sól, pieprz oraz papryki.
3. Dodaj mięso do miski i dokładnie wymieszaj, aby każdy kawałek był pokryty przyprawami. Pozostaw na około 30 minut, aby mięso nabrało smaku.
4. Wstaw na patelnię i podsmażaj na średnim ogniu przez 10-15 minut lub aż mięso będzie soczyste i dobrze upieczone.
5. Podawaj mięso na chlebie pita lub tortilli, dodając sos tzatziki, sałatę, pomidory i cebulę.

Smacznego!

Podobne przepisy

mieso z gyrosa
gyrosa mięso
gyrosa sos
gyrosa
gyrosa sałatkę