Przepis na mini burgery bulki 📖

Składniki:
- 300 g mielonej wołowiny
- 1 cebula, drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- Sól i pieprz do smaku
- 8 mini bułek do hamburgerów
- Plastry sera cheddar
- Rukola
- Pomidory, pokrojone w plasterki
- Sos BBQ

Przygotowanie:
1. W misce wymieszaj mięso mielone, posiekaną cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wyrób masę, aż składniki się dobrze połączą.
2. Uformuj kulki mięsa o średnicy około 3 cm i lekko je spłaszcz. Umieść je na rozgrzanej patelni i smaż z obu stron na średnim ogniu, aż będą dobrze przypieczone.
3. Przekrój mini bułki na pół, a każdą połówkę podpiecz na suchej patelni lub w tosterze.
4. Na dolną część każdej bułki połóż plaster sera cheddar, a następnie dodaj upieczone kotleciki mięsne.
5. Na wierzch mięsa dodaj kilka liści rukoli i plasterki pomidorów. Przykryj górną częścią bułki.
6. Przygotowane mini burgery możesz polać sosem BBQ lub podać go osobno.

Smacznego!

Podobne przepisy

mini burgery thermomix
burgery bulki
burgery z bułki
bułki na burgery
mini tiramisu