Przepis na naleśniki z termomiksu 📖

Oto przepis na pyszne naleśniki z termomiksu:

Składniki:
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- 200 g mąki
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
- 1 łyżeczka oleju

Instrukcje:
1. Do miski dodaj jajka, mleko, mąkę, cukier, sól i olej.
2. Mieszaj składniki za pomocą miksera lub trzepaczki, aż powstanie jednolite ciasto bez grudek.
3. Odczekaj kilka minut, aby ciasto lekko odpoczęło.
4. Przełóż ciasto do termomiksu i ustaw na program blendowania na około 20-30 sekund, aby dobrze połączyć składniki.
5. Odstaw ciasto na około 15 minut, aby napęczniało.
6. Rozgrzej patelnię naleśnikową na średnim ogniu i posmaruj ją delikatnie olejem lub stopionym masłem.
7. Delikatnie nalej niewielką ilość ciasta na rozgrzaną patelnię i rozprowadź je po całej powierzchni, aby uzyskać cienki naleśnik.
8. Smaż naleśniki z obu stron, aż staną się złociste i lekko chrupiące.
9. Przełóż smażone naleśniki na talerz i powtarzaj proces, aż zużyjesz całe ciasto.
10. Podawaj gorące naleśniki z ulubionymi dodatkami, takimi jak dżem, powidła, cukier pudrowany, śmietana, owoce lub nutella.

Smacznego!

Podobne przepisy

drożdżówki z termomiksu
uszka z termomiksu
faworki do termomiksu
bezy z termomiksu
tiramisu z termomiksu