Przepis na naleśniki z tuńczykiem i szpinakiem 📖

Przepis na naleśniki z tuńczykiem i szpinakiem:

Składniki:
- 1 filiżanka mąki pszennej
- 1 filiżanka mleka
- 2 jajka
- sól
- pół pęczka szpinaku
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- cebula
- ząbek czosnku
- olej do smażenia

1. Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, mleko i szczyptę soli. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolite ciasto.
2. Szpinak umyj i osusz. Następnie posiekaj go drobno.
3. W garnku rozgrzej olej i wrzuć pokrojoną cebulę oraz czosnek. Smaż, aż będą miękkie i lekko zrumienione.
4. Dodaj posiekany szpinak do cebuli i czosnku. Smaż przez kilka minut, aż szpinak zmięknie.
5. Do garnka dodaj tuńczyka wraz z sosem z puszki. Całość dokładnie wymieszaj.
6. Na patelni rozgrzej olej. Następnie wlej porcję ciasta naleśnikowego i rozprowadź go na całej patelni, tworząc cienką warstwę. Smaż naleśniki na średnim ogniu, aż z jednej strony będą zrumienione, następnie przewróć je na drugą stronę.
7. Na środek każdego naleśnika nałóż łyżkę nadzienia z tuńczykiem i szpinakiem, a następnie zwiń naleśniki w ruloniki.
8. Powtarzaj kroki 6-7, aż zużyjesz całe ciasto naleśnikowe.
9. Podawaj naleśniki na ciepło, posypane świeżymi ziołami lub sosem czosnkowym.

Smacznego!

Podobne przepisy

makaron z tuńczykiem i szpinakiem
makaron ze szpinakiem i tuńczykiem
nalesniki z tunczykiem
naleśniki ze szpinakiem y pl
naleśniki ze szpinakiem