Przepis na naleśniki ze szpinakiem i serem mozzarella 📖

Składniki:
- 1 ¼ szklanki mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 200g świeżego szpinaku
- 200g sera mozzarella
- Olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Szpinak dokładnie umyj, osusz i drobno posiekaj.
2. Ser mozzarella pokrój na nieduże kawałki.
3. W misce wymieszaj mleko, mąkę, jajka, sól i olej, aby powstała jednolita masa bez grudek.
4. Dodaj do masy posiekany szpinak i pokrojony ser mozzarella. Delikatnie wymieszaj.
5. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smaż naleśniki. Nałóż na patelnię około 2 łyżki masy na jeden naleśnik.
6. Smaż na średnim ogniu, aż spód naleśnika będzie złoty, następnie odwróć go na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka minut.
7. Gotowe naleśniki zdejmij z patelni i odstaw na bok. Powtarzaj czynności, aż zużyjesz całą masę na naleśniki.
8. Podawaj na ciepło, najlepiej z sosem pomidorowym lub tzatziki. Smacznego!

Podobne przepisy

naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą
zapiekane naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą
naleśniki ze szpinakiem i serem
naleśniki z szpinakiem i serem
nalesniki ze szpinakiem i zoltym serem