Przepis na omlet na redukcji 📖

Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- pół cebuli
- 1 mały pomidor
- 50g szpinaku
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka masła

Przygotowanie:
1. Jajka roztrzepujemy w misce z mlekiem, solą i pieprzem.
2. Cebulę kroimy w cienkie plasterki, a pomidora w drobną kostkę.
3. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę, aż będzie miękka i lekko zrumieniona.
4. Dodajemy pomidora i szpinak, smażymy przez kilka minut, aż szpinak zmięknie.
5. Wlewamy roztrzepane jajka do patelni, mieszamy delikatnie, by składniki równomiernie się połączyły.
6. Omlet smażymy na średnim ogniu, aż zacznie się ścinać z boków.
7. Następnie delikatnie go przewracamy za pomocą łopatki i smażymy również z drugiej strony przez około minutę.
8. Podajemy na talerzu, można udekorować posiekaniem ziołami, np. natką pietruszki.

Smacznego!

Podobne przepisy

pancake na redukcji
kolacje na redukcji
makaron na redukcji
obiad na redukcji
owsiankę na redukcji