Przepis na omlet z rzodkiewką 📖

Składniki:
- 3 jajka
- 1 rzodkiewka
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki mleka
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka masła

Instrukcje:
1. Rzodkiewkę umyj i pokrój na cienkie plasterki.
2. W misce roztrzep jajka.
3. Dodaj mleko, posiekany szczypiorek, sól i pieprz do jajek. Dokładnie wymieszaj.
4. W dużej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
5. Wrzuć pokrojoną rzodkiewkę do patelni i smaż ją przez około 2-3 minuty, aż będzie miękka.
6. Wlej mieszankę jajeczną na patelnię z rzodkiewką.
7. Delikatnie mieszaj jajka i rzodkiewki, doprowadzając je do ścięcia.
8. Smaż omlet przez około 4-5 minut, aż delikatnie zbrązowieje z obu stron.
9. Gdy omlet będzie gotowy, wyłącz ogień i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

tofu z rzodkiewka
pasta jajeczna z rzodkiewką
sałatkę do grilla z rzodkiewką
chłodnik ogórek rzodkiewka
jajka faszerowane rzodkiewką