Przepis na pasta jajeczna z rzodkiewką 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 3 rzodkiewki
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie kilka listków świeżej pietruszki

Przygotowanie:
1. Gotujemy jajka na twardo, a następnie studzimy i obieramy ze skorupek.
2. Rzodkiewki myjemy, odcinamy końcówki i drobno kroimy.
3. W miseczce rozgniatamy jajka za pomocą widelca lub tłuczkiem do ziemniaków.
4. Dodajemy do rozgniecionych jajek pokrojone rzodkiewki, majonez oraz musztardę. Całość mieszamy.
5. Doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem.
6. Jeśli chcemy dodać świeży akcent, dodajemy też posiekaną pietruszkę.
7. Przekładamy pastę do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

Pasta jajeczna z rzodkiewką jest gotowa do podania. Możemy ją smarować na pieczywo, kanapki lub wykorzystywać jako dodatek do sałatek. Smacznego!

Podobne przepisy

pasta jajeczna
pasta jajeczna z makrela
pasta jajeczna ze szczypiorkiem
pasta jajeczna z rzeżuchą
pasta jajeczna z kurczakiem