Przepis na omleta bez ubijania jajek 📖

Oto przepis na omlet bez ubijania jajek:

Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- Przyprawy (sól, pieprz, zioła według gustu)
- Farsz według preferencji (np. szpinak, pomidory, ser)

Sposób przygotowania:
1. W niewielkim rondelku rozpuść masło na małym ogniu.
2. W misce roztrzep jajka widelcem, dodaj mleko i wymieszaj.
3. Dodaj przyprawy do jajek i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
4. Gdy masło w rondelku się roztopi, wlej przygotowane jajka.
5. Na jajka dodaj ulubiony farsz, np. szpinak, pokrojone pomidory i ser.
6. Przykryj rondelkiem i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut, aż omlet się ścięgnie.
7. Delikatnie przenieś omlet na talerz i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

omlet bez ubijania jajek
omleta z jajek
faworki bez ubijania
gofry bez ubijania
omlet bez ubijania