Przepis na orzeszki z masą krówkową 📖

Składniki:
- 100g niesolonych orzeszków ziemnych
- 200g masy krówkowej
- Opcjonalnie: posypka kokosowa, kakao, lub mielone orzechy do obtoczenia

Instrukcje:
1. Na dużej patelni na średnim ogniu, lekko podprażamy orzeszki ziemne, często mieszając przez około 5 minut. Upewniamy się, że są chrupiące, ale nie przypalone.
2. Przekładamy orzeszki do miski i zostawiamy na chwilę, aby ostygły.
3. W rondelku rozpuszczamy masę krówkową na małym ogniu, mieszając ją ciągle, aż stanie się jednolitą płynną masą.
4. Gdy masa krówkowa jest gotowa, dodajemy orzeszki ziemne i dokładnie mieszamy, aby pokryć każdy orzeszek.
5. Pozostawiamy mieszankę na parę minut, aby zastygła nieco.
6. Następnie, formujemy małe kulki z masy, ściśle ściskając masę krówkową dookoła orzeszków.
7. Opcjonalnie, obtaczamy kuleczki orzeszków w posypce kokosowej, kakao lub mielonych orzechach, aby nadać im dodatkowy smak i wygląd.
8. Gotowe orzeszki z masą krówkową układamy na półmisku lub podawamy w papierowych foremkach.

Smacznego!

Podobne przepisy

andruta z masą krówkową
ciasto z herbatnikami i masą krówkową
tort urodzinowy z masą krówkową
wafle domowe z masą krówkową
wafle przekładane masą krówkową