Przepis na pasta jajeczna z rybą w pomidorach 📖
Składniki:- 4 jajka
- 200g filetu ryby (np. tuńczyk, łosoś)
- 4 pomidory
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Gotujemy jajka na twardo, studzimy je i obieramy. Jajka kroimy w kostkę i umieszczamy w misce.
2. Filet ryby rozdrabniamy widelcem i dodajemy do miski z jajkami.
3. Pomidory kroimy na pół i wydrążamy środek.
4. Wyciągnięte z pomidorów miąższ dodajemy do miski z jajkami i rybą.
5. Do masy dodajemy majonez, musztardę, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki.
6. Całość dokładnie mieszamy, aż składniki dobrze się połączą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
7. Gotową pastę jajeczną z rybą nakładamy do wydrążonych pomidorów.
8. Pomidory wraz z nadzieniem wkładamy do lodówki na około godzinę, aby pasta dobrze się schłodziła.
9. Przed podaniem podajemy pastę na talerzach i udekorujemy natką pietruszki.
Smacznego!