Przepis na pasta jajeczna z tuńczykiem 📖
Składniki:- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie: drobno posiekana natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj jajka na twardo, ostudź je, a następnie obierz ze skorupek.
2. W osobnym naczyniu rozdrobnij tuńczyka widelcem.
3. Wymieszaj tuńczyka z majonezem, musztardą i sokiem z cytryny.
4. Pokrój jajka na drobne kawałki i dodaj je do masy tuńczykowej.
5. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki tak, aby się połączyły.
6. Dopraw pastę solą i pieprzem do smaku.
7. Jeśli chcesz, możesz dodać natkę pietruszki dla dodatkowego smaku.
8. Pasta jajeczna z tuńczykiem jest gotowa do podania! Możesz ją wykorzystać jako dodatek do kanapek, przekąsek lub sałatek.
Smacznego!