Przepis na pierś z kurczaka w musztardzie 📖

Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 2 łyżki musztardy
- 2 ząbki czosnku (przetarte)
- 1 łyżeczka miodu
- Łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do dekoracji

Instrukcje:
1. Filety z kurczaka dokładnie umyj i osusz.
2. W małej misce wymieszaj musztardę, przetarty czosnek, miód, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
3. Filety kurczaka natrzyj przygotowanym sosem z obu stron, pozostawiając je na kilkanaście minut do marynowania.
4. Smaż kurczaka na rozgrzanym maśle z oliwą z oliwek na średnim ogniu. Około 6 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze upieczone i soczyste.
5. Przełóż gotowe filety na talerz i posyp posiekaną natką pietruszki.
6. Podawaj gorące wraz z ulubionymi dodatkami, na przykład pieczonymi ziemniakami lub sałatką.

Smacznego!

Podobne przepisy

udka z kurczaka w musztardzie
filet z kurczaka w musztardzie
udka z kurczaka w miodzie i musztardzie
pieczone udka z kurczaka w musztardzie
pierś z kurczaka