Przepis na polędwiczki z indyka grillowane 📖

Przepis na grillowane polędwiczki z indyka:

Składniki:
- 500g polędwiczek z indyka
- 3 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 łyżeczka suszonej papryki
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- Sok z jednej cytryny
- Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. W dużej misce wymieszaj oliwę, czosnek, suszoną paprykę, tymianek, sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu.
2. Dodaj polędwiczki z indyka do miski i dokładnie wymieszaj, aby mięso pokryło się marynatą.
3. Pozostaw mięso w marynacie w lodówce przez co najmniej 30 minut, lub nawet przez całą noc, aby uzyskać intensywniejszy smak.
4. Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury.
5. Wyjmij polędwiczki z indyka z marynaty i odsącz nadmiar.
6. Grilluj polędwiczki przez około 5-7 minut z każdej strony, aż osiągną wewnętrzną temperaturę 75°C.
7. Zdejmij mięso z grilla i pozwól mu odpocząć przez kilka minut przed podaniem.
8. Polędwiczki z indyka możesz podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do sałatki lub grillowanych warzyw.

Smacznego!

Podobne przepisy

polędwiczki wieprzowe grillowane
polędwiczki z indyka z warzywami
żeberka grillowane
grillowane jajko
grillowane tofu