Przepis na prosty klopsy jajeczne 📖

Oto przepis na prosty klopsy jajeczne:

Składniki:
- 4 jajka
- 1/2 cebuli, posiekanej
- 1/4 szklanki mleka
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka posiekanego koperku
- Sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia

Instrukcje:
1. Gotuj jajka w osolonej wodzie przez około 10 minut, aż będą twarde. Ostudź je, obierz ze skorupek i posiekaj na drobne kawałki.

2. W misce wymieszaj posiekane jajka, posiekaną cebulę, mleko, bułkę tartą i koperek. Dopraw solą i pieprzem według własnego uznania.

3. Ręcznie uformuj z tej masy niewielkie kulki (klopsy).

4. Na patelni rozgrzej olej, a następnie smaż klopsy z obu stron na średnim ogniu, aż będą rumiane.

5. Gdy klopsy będą gotowe, wyjmij je z patelni i odsącz na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

6. Podawaj klopsy jajeczne na talerzu, jako danie główne lub jako dodatek do sałatki.

Smacznego!

Podobne przepisy

lody jajeczne
tosty jajeczne
babeczki jajeczne
placki jajeczne
kotlety jajeczne