Przepis na racuchy drożdżowe bez wyrastania 📖

Przepis na racuchy drożdżowe bez wyrastania:

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- szczypta soli
- olej do smażenia
- dodatki według uznania (np. jabłka, rodzynki, ciemna czekolada)

Przygotowanie:
1. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
2. Dodaj jajka i mleko, następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, tworząc gładkie ciasto.
3. W garnku lub głębokiej patelni rozgrzej olej do smażenia, na tyle, żeby racuchy mogły swobodnie się zanurzyć.
4. Gdy olej jest nagrzany, nabieraj łyżką niewielkie porcje ciasta i wrzucaj je do gorącego oleju.
5. Smaż racuchy z obu stron na złoty kolor. Upewnij się, że w środku ciasto jest upieczone.
6. Po usmażeniu, odcedź racuchy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
7. Możesz podawać je tradycyjnie posypane cukrem pudrem lub dowolnymi dodatkami takimi jak: świeże owoce, bita śmietana, dżem.

Smacznego!

Podobne przepisy

rogaliki drożdżowe bez wyrastania
szybkie ciasto drożdżowe bez wyrastania
szybkie rogaliki drożdżowe bez wyrastania
racuchy bez drożdżowe
na racuchy drożdżowe