Przepis na racuchy z bananem i jabłkiem 📖
Składniki:- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1 banan
- 1 małe jabłko
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Przygotowanie:
1. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
2. Rozbij jajko do osobnego naczynia, dodaj mleko i energicznie wymieszaj.
3. Stopniowo dodawaj mieszankę jajeczno-mleczną do mąki, ciągle mieszając, aż uzyskasz gładkie ciasto.
4. Obierz banan i jabłko, pokrój je w drobną kostkę.
5. Dodaj pokrojone owoce do ciasta i delikatnie wymieszaj.
6. Na rozgrzanej patelni smaż porcje ciasta z obu stron, aż będą złociste i upieczone w środku.
7. Podawaj ciepłe racuchy posypane cukrem pudrem lub podać z ulubioną polewą.
Smacznego!