Przepis na racuchy z jabłkami i bananami 📖

Składniki:
- 2 jabłka
- 2 banany
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Jabłka i banany obierz i pokrój w drobną kostkę.
2. W misce wymieszaj mąkę, mleko, jajka, cukier i szczyptę soli, aby powstała gładka masa.
3. Do masy dodaj pokrojone jabłka i banany, delikatnie mieszając.
4. Na dużą patelnię wlej niewielką ilość oleju i rozgrzej go.
5. Na rozgrzaną patelnię łyżką nakładaj porcje ciasta z owocami (ok. 2 łyżki na jedno racuch).
6. Smaż racuchy z obu stron na złoty kolor.
7. Gdy racuchy będą gotowe, wyjmij je z patelni i odsącz na papierowym ręczniku.
8. Podawaj ciepłe racuchy posypane cukrem pudrem lub podawaj z jogurtem lub bitą śmietaną.

Smacznego!

Podobne przepisy

racuchy z bananami
racuchy drożdżowe z bananami
fit racuchy z jabłkami
racuchy z jablkami
racuchy z jabłkami pyszny