Przepis na racuchy z serkiem waniliowym 📖
Składniki:- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru
- 1 szczypta soli
- 1 opakowanie serka waniliowego
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Przygotowanie:
1. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
2. Dodaj jajka i mleko, dokładnie wymieszaj składniki na jednolitą masę.
3. Na patelni rozgrzej olej.
4. Na rozgrzany olej nakładaj łyżką porcje ciasta.
5. Smaż racuchy na złoty kolor z obu stron.
6. Wyjmij racuchy z patelni i osusz je na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
7. Na każdy racuch nałóż porcję serka waniliowego.
8. Posyp racuchy cukrem pudrem.
Racuchy z serkiem waniliowym są gotowe do podania! Podawaj je na ciepło i smacznego!