Przepis na rafaello bez pieczenia z krakersami 📖

Przepis na rafaello bez pieczenia z krakersami:

Składniki:
- 250 g białych krakersów
- 200 g startej wiórki kokosowej
- 200 g utrwalonego mleka kokosowego (tłustego)
- 100 g pokruszonej białej czekolady lub wiórków kokosowych (opcjonalnie)
- 100 g posiekanych orzechów (np. migdałów, orzechów nerkowca)

Wykonanie:
1. Krakersy umieść w zamkniętym woreczku i rozkrusz je na około 1 cm kawałki za pomocą wałka do ciasta lub tłuczka. Umieść w misce.

2. Dodaj startą wiórkę kokosową, utrwalone mleko kokosowe (tłuste), pokruszoną białą czekoladę/wiórki kokosowe (opcjonalnie) oraz posiekane orzechy. Wszystko dobrze wymieszaj.

3. Zmocz ręce w zimnej wodzie, formuj z powstałej masy małe kulki (wielkości orzecha włoskiego) i układaj na talerzu lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Gdy wszystkie kulki będą uformowane, włóż je na minimum 2 godziny do lodówki, aby stężały.

5. Po tym czasie rafaello gotowe do podania. Można je przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Smacznego!

Podobne przepisy

rafaello z krakersami
ciasto rafaello z krakersami
rafaello bez pieczenia
rafaello bez pieczenia z truskawkami
ciasto rafaello bez pieczenia