Przepis na roladki schabowe bez panierki 📖
Przepis na roladki schabowe bez panierki:Składniki:
- 4 plastry schabu
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki sera żółtego
- 1 cebula, drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 2 łyżki oleju roślinnego
- Sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Schaby delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa, aby stały się cieńsze i bardziej elastyczne.
2. Na każdym kawałku schabu połóż plasterek szynki, ser żółty oraz posiekaną cebulę i czosnek.
3. Zwijaj schaby w rulony, starając się, aby farsz był dobrze zamknięty w środku.
4. Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni.
5. Smaż roladki na średnim ogniu z obu stron, aż do uzyskania złocistego koloru.
6. Gdy roladki będą już rumiane, zmniejsz ogień i przykryj patelnię pokrywką.
7. Dus roladki przez około 15-20 minut, aby mięso było miękkie i soczyste.
8. Podczas duszenia można dodać trochę wody, jeśli się skończy.
9. Przed podaniem dopraw roladki solą i pieprzem do smaku.
10. Roladki schabowe bez panierki najlepiej podawać z ziemniakami lub ryżem oraz sałatką lub ulubionymi warzywami.
Smacznego!