Przepis na roladki schabowe 📖

Przepis na roladki schabowe:

Składniki:
- 4 plastry schabu bez kości
- 4 plasterki sera żółtego
- 4 plasterki boczku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Oczyść cebulę i czosnek, a następnie posiekaj je drobno.
2. Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa, aby były cieńsze.
3. Na każdym plastrze schabu połóż plaster sera żółtego oraz plaster boczku. Posmaruj je musztardą.
4. Posyp cebulą i czosnkiem, a następnie posól i popieprz do smaku.
5. Zwiń plastry schabu w roladki, można je spiąć wykałaczkami, aby się nie rozwinęły podczas smażenia.
6. Na dużej patelni rozgrzej olej i obsmaż roladki z każdej strony na średnim ogniu, około 10-12 minut, aż będą soczyste i złociste.
7. Gdy roladki będą gotowe, wyjmij je z patelni i odłóż na talerz. Pozostaw do odparowania przez kilka minut.
8. Roladki schabowe podawaj na gorąco, np. z ziemniakami i surówką.

Smacznego!

Podobne przepisy

schabowe roladki
roladki schabowe nadziewane
kotlety schabowe roladki
roladki schabowe z brokułami
roladki schabowe z boczkiem