Przepis na roladki schabowe z serkiem topionym 📖
Składniki:- 4 plastry schabu
- 4 serek topiony
- 4 plasterki szynki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
- bułka tarta do panierowania
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj schab - rozbij każdy plaster schabu tłuczkiem do mięsa, aby stworzyć cienką warstwę mięsa.
2. Na każdym plastrze schabu umieść po plasterku szynki i serka topionego.
3. Zwijaj plastry schabu z farszem i spinaj wykałaczkami, aby się nie rozwinęły.
4. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż cebulę i czosnek, aż staną się miękkie i lekko złociste.
5. Dodaj roladki na patelnię i smaż je na średnim ogniu, aż będą rumiane z obu stron.
6. Dopraw roladki solą i pieprzem do smaku.
7. Gdy roladki będą już rumiane, przełóż je do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni Celsjusza na około 20-25 minut, aby mięso było dobrze upieczone.
8. Podawaj gorące roladki schabowe z serkiem topionym z ulubionymi dodatkami, na przykład z ziemniakami i surówką.
Smacznego!