Przepis na rybę czerniaka 📖

Oto przepis na rybę czerniaka:

Składniki:
- 4 filety ryby czerniak
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 cytryna, wyciśnięty sok
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki, posiekana do posypania

Instrukcje:
1. Filety ryby czerniak dokładnie oczyść i osusz.
2. W misce wymieszaj oliwę z oliwek, posiekany czosnek i sok z cytryny. Dodaj szczyptę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj.
3. Filety ryby umieść w misce i dokładnie obtocz je w marynacie z oliwy z oliwek.
4. Odstaw ryby na minimum 30 minut, aby marynata mogła dobrze się wchłonąć.
5. W międzyczasie rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
6. Gdy patelnia jest już gorąca, dodaj filety ryby czerniak i smaż je przez około 4-5 minut z każdej strony, aż staną się złote i chrupiące.
7. Gdy ryba jest gotowa, wyjmij ją z patelni i ułóż na talerzu.
8. Posyp rybę posiekaną natką pietruszki.
9. Podawaj natychmiast. Możesz podać ją jako danie główne lub jako dodatek do sałatek lub pieczywa.

Smacznego!

Podobne przepisy

rybe bar
rybe lin
rybe fit
rybę miętus
rybę mintaj