Przepis na rybę keto 📖
Przepis na rybę keto:Składniki:
- Filet z dowolnej ryby (np. łososia, tuńczyka, dorsza) - 2 kawałki
- Masło klarowane - 2 łyżki
- Sok z cytryny - 1 łyżka
- Sól morska - do smaku
- Pieprz czarny - do smaku
- Natka pietruszki - do dekoracji
Instrukcje:
1. Oczyść filet z ewentualnych ości i skóry.
2. W dużym rondlu rozpuść masło klarowane na średnim ogniu.
3. Wrzuć filety do rondla, skórą do dołu, i smaż przez około 3-4 minuty, aż staną się lekko złote.
4. Delikatnie obróć filety i smaż kolejne 3-4 minuty po drugiej stronie.
5. Skrop rybę sokiem z cytryny i dopraw solą morską oraz pieprzem czarnym.
6. Obniż ogień i smaż jeszcze przez 2-3 minuty, aż ryba będzie miękka i delikatna.
7. Wyłóż rybę na talerze, posyp natką pietruszki i od razu podawaj.
Życzę smacznego!