Przepis na rybę kleń 📖

Przepis na rybę kleń:

Składniki:
- 4 filety ryby kleń
- Sok z jednej cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
- Pół łyżeczki papryki wędzonej
- Pół łyżeczki suszonej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:
1. Filety ryby kleń umyj i osusz.
2. Skrop rybę sokiem z cytryny i odstaw na chwilę, aby się zamarynowała.
3. W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sól, pieprz, paprykę wędzoną, suszoną natkę pietruszki oraz posiekany czosnek.
4. Delikatnie natrzyj rybę przygotowanym wcześniej sosem z oliwy i przypraw.
5. Na patelni rozgrzej masło, a następnie dodaj filety kleń i smaż na średnim ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony, aż ryba będzie rumiana i miękka.
6. Podawaj z dodatkiem ulubionych warzyw, ziemniaków, czy ryżu.

Smacznego!

Podobne przepisy

rybe fit
rybe lin
rybe bar
rybę mintaja
rybę na patelni