Przepis na rybę morszczuka 📖

Oto prosty przepis na smażonego morszczuka:

Składniki:
- Filety z morszczuka (około 200g na osobę)
- Mąka (do panierowania)
- Jajko (roztrzepane)
- Olej roślinny (do smażenia)
- Sól
- Pieprz
- Sok z cytryny (opcjonalnie)
- Zielenina (do dekoracji)

Instrukcje:
1. Przygotuj filety morszczuka, dokładnie je obierz z łusek i ości.
2. Następnie posól i posyp pieprzem z obu stron.
3. Przygotuj dwie miski - jedną z mąką, a drugą z roztrzepanym jajkiem.
4. Każdy filet obtocz najpierw w mące, a następnie zanurz w jajku, upewniając się, że jest równomiernie pokryty.
5. Podgrzej olej roślinny na dużej patelni.
6. Po rozgrzaniu oleju, delikatnie umieść filety morszczuka na patelni i smaż z obydwu stron na złoty kolor. W zależności od grubości filetu, smaż przez około 4-6 minut z każdej strony.
7. Wyjmij smażoną rybę z patelni i połóż na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
8. Podawaj rybę jeszcze ciepłą, polaną sokiem z cytryny i udekorowaną zieleniną.

Smacznego!

Podobne przepisy

rybe bar
rybe lin
rybe fit
latwy rybe
rybe z lososiem