Przepis na rybę z piekarnika z serem 📖
Przepis na rybę z piekarnika z serem:Składniki:
- 4 filety rybne (np. dorsz, łosoś)
- 1 szklanka startego sera (np. parmezan, żółty ser)
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- Sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C.
2. W naczyniu żaroodpornym ułóż filety rybne na dnie.
3. Skrop ryby sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Następnie posyp je posiekanym czosnkiem, koprem, solą i pieprzem.
4. Posyp startym serem równomiernie na wierzchu ryb.
5. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut, aż ryba będzie delikatna i ser lekko zarumieniony.
6. Wyjmij z piekarnika, podawaj od razu i ciesz się smakiem!
Smacznego!