Przepis na rybę zębacz 📖

Przepis na rybę zębacz:

Składniki:
- Filet zębacza
- Sok z cytryny
- Sól
- Pieprz
- Mąka
- Masło klarowane lub olej roślinny

Sposób przygotowania:
1. Filet zębacza należy dokładnie oczyścić, usunąć wszystkie ości i skórę. Następnie opłukać go pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.
2. Polewamy filet sokiem z cytryny, dodajemy sól i pieprz do smaku. Starannie obsypujemy mąką, której nadmiar otrzepujemy.
3. W dużym rondlu rozgrzewamy masło klarowane lub olej roślinny na średnim ogniu.
4. Kiedy tłuszcz jest już rozgrzany, kładziemy fileta zębacza na rozgrzany garnek. Smażymy na złoty kolor z każdej strony (okolo 3-4 minut z każdej strony) do momentu, aż ryba będzie miękka i łatwo odchodzić łyżką.
5. Przenosimy rybę na talerze i podajemy na ciepło.

Smacznego!

Podobne przepisy

rybe bar
rybe lin
rybe fit
latwy rybe
rybe z lososiem