Przepis na sernik krakowski 📖

Składniki:
- 500 g sera twarogowego
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki rozpuszczonego masła
- 1 budyń waniliowy
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1/2 szklanki płatków migdałowych

Przygotowanie:
1. W dużym naczyniu wymieszaj ser twarogowy, cukier, jajka, mąkę, rozpuszczone masło, budyń waniliowy i śmietanę kremówkę.
2. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia i wlej do niej przygotowaną masę serową.
4. Posyp wierzch sernika cukrem waniliowym i płatkami migdałowymi.
5. Wstaw sernik do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni C.
6. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i pozostaw sernik w nim jeszcze przez około 15 minut.
7. Wyjmij sernik z piekarnika i ostudź go przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

pyszny sernik krakowski
sernik krakowski z wiaderka
dobry sernik krakowski
sernik krakowski z wiaderka president
tort krakowski