Przepis na śmietankowy krem do tortu 📖

Składniki:
- 500 ml śmietany kremówki
- 150 g cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżeczki żelatyny
- 4 łyżki zimnej wody

Wykonanie:
1. Żelatynę zalej 4 łyżkami zimnej wody i odstaw na kilka minut, aż napęcznieje.
2. Śmietanę kremówkę wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubijaj mikserem na średniej prędkości aż do momentu, gdy śmietana zgęstnieje i zwiększy swoją objętość.
3. Żelatynę podgrzewaj w kąpieli wodnej do momentu jej rozpuszczenia.
4. Dodaj lekko rozpuszczoną żelatynę do ubitej śmietany. Całość delikatnie wymieszaj, aby żelatyna równomiernie rozprowadziła się w kremie.
5. Krem wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aby stężał.

Gotowy krem możesz użyć do dekoracji lub jako nadzienie do tortu. Smacznego!

Podobne przepisy

krem do tortu
krem serowy do tortu
krem do obłożenia tortu
krem do ozdabiania tortu
krem do tortu ubijanparze