Przepis na sos meksykanski 📖
Składniki:- 2 pomidory
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 limonka
- pęczek świeżej kolendry
- 1 łyżka oliwy
Sposób przygotowania:
1. Pomidory, paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
2. Czosnek przeciśnij przez praskę.
3. Dodaj oliwę na patelnię, rozgrzej na średnim ogniu i dodaj pokrojone warzywa.
4. Smaż około 5 minut, aż będą miękkie.
5. Dodaj sól, pieprz i sok z jednej limonki.
6. Wymieszaj dokładnie i smaż jeszcze przez około 2-3 minuty.
7. Zdejmij z ognia i możesz dodać posiekaną kolendrę.
8. Sos meksykański jest gotowy! Idealny do serwowania z nachosami, tacosami lub jako dodatek do przygotowanych wcześniej potraw meksykańskich.