Przepis na spaghetti z kukurydza 📖
Składniki:- 500g spaghetti
- 1 puszka kukurydzy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki białego wina
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek aż zmiękną.
2. Dodaj kukurydzę z puszki i smaż przez 2-3 minuty.
3. Wlej białe wino i dusz na małym ogniu przez około 5 minut, aż alkohol się odparuje.
4. Zagotuj wodę w garnku i gotuj spaghetti według instrukcji na opakowaniu.
5. Odcedź spaghetti i dodaj do patelni z kukurydzą.
6. Dodaj do nich 2 łyżki masła i tymianek, dopraw solą i pieprzem.
7. Mieszaj wszystkie składniki na patelni aż wszystko się dobrze połączy.
8. Podawaj na talerzu i udekoruj np. natką pietruszki.
Smacznego!