Przepis na sznycle z indyka obiad 📖
Przepis na sznycle z indyka:Składniki:
- 4 plasterki filetu z indyka
- 2 jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 4 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj trzy oddzielne miski. W jednej roztrzep jajka, w drugiej umieść bułkę tartą, a w trzeciej umieść mąkę.
2. Plasterki indyka delikatnie rozbij tłuczkiem na płaskie kawałki mięsa.
3. Dopraw mięso solą i pieprzem z obu stron.
4. Każdy kawałek mięsa obtaczaj najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej, aby stworzyć panierkę.
5. Rozgrzej masło na dużej patelni.
6. Sznycle z indyka smaż z obu stron, aż będą złociste i dobrze przypieczone – około 4-5 minut z każdej strony.
7. Po usmażeniu odsącz sznycle na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
8. Podawaj gorące z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką.
Smacznego!