Przepis na szybkie ciasto z serem z wiaderka 📖
Składniki:- 2 opakowania sera z wiaderka (około 400 g)
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka wanilii
Przygotowanie:
1. W jednej misce umieść ser z wiaderka i rozgnieć go widelcem, aż będzie gładki i bez grudek.
2. Dodaj jajka i cukier do sera, a następnie dokładnie wymieszaj.
3. Stopniowo dodawaj mąkę, proszek do pieczenia i wanilię do masy serowej, cały czas mieszając, aż składniki się połączą.
4. Wyłóż masę do przygotowanej formy do pieczenia.
5. Piecz ciasto w temperaturze 180 stopni C przez około 30-35 minut, aż złotobrązowe.
6. Po upieczeniu, wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź je przed podaniem.
Smacznego!