Przepis na szybkie racuchy bez jabłek 📖
Oto przepis na szybkie racuchy bez jabłek:Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- olej do smażenia
Instrukcje:
1. W większej misce wymieszaj suchą mieszankę, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
2. W drugiej misce ubij jajka, a następnie dodaj mleko. Wymieszaj razem.
3. Powoli dodawaj mokre składniki do suchej mieszanki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolite ciasto bez grudek.
4. Rozgrzej patelnię i dodaj trochę oleju.
5. Zanurz łyżkę w cieście i nakładaj porcje na rozgrzany olej, tworząc okrągłe placki racuchów.
6. Smaż racuchy na złocisty kolor z obu stron, aż będą puszyste i dobrze wypieczone w środku.
7. Usuń nadmiar tłuszczu, odkładając racuchy na papierowy ręcznik.
Racuchy bez jabłek gotowe! Możesz je podać posypane cukrem pudrem lub polane ulubionym sosem. Smacznego!