Przepis na tartę bounty 📖

Oto prosty przepis na tartę bounty:

Składniki:
- 200 g ciastek digestive
- 100 g masła, roztopionego
- 200 g wiórków kokosowych
- 300 ml mleka skondensowanego słodzonego
- 200 g czekolady gorzkiej

Instrukcje:
1. Rozgnieć ciastka digestive w misce za pomocą tłuczka do ziemniaków lub blendera. Dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj.

2. Przenoś mieszankę do 20-centymetrowej formy do tarty, równomiernie rozprowadzając po dnie i bokach. Włóż do lodówki na 30 minut, aby ciasto stwardniało.

3. W międzyczasie, w dużym garnku, rozgrzej mleko skondensowane słodzone i wiórki kokosowe, mieszając na średnim ogniu przez około 5 minut. Masa powinna zgęstnieć.

4. Wyjmij formę z ciastem z lodówki i równomiernie rozłóż na nim masę kokosową.

5. Rozpuść czekoladę gorzką w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, mieszając co jakiś czas.

6. Wlej rozpuszczoną czekoladę na wierzch masy kokosowej, równomiernie rozprowadzając.

7. Odstaw tartę do lodówki na około 2 godziny, aby czekolada stężała.

8. Po schłodzeniu, pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!

Podobne przepisy

ciasto bounty
tartę fit
tartę limonkową
tartę malinową
tartę makową