Przepis na tatar z sarny 📖

Przepis na tatar z sarny:

Składniki:
- 500g świeżego mięsa sarny,
- 1 cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 2 łyżki posiekanych korniszonów,
- 1 łyżka musztardy,
- 1 łyżka oliwy,
- sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:
1. Mięso sarny dokładnie umyj i osusz.
2. Następnie pokrój je w bardzo drobną kostkę.
3. Cebulę oraz czosnek również posiekaj na bardzo małe kawałki.
4. W misce wymieszaj mięso z cebulą, czosnkiem, posiekaną natką pietruszki oraz korniszonami.
5. Dodaj musztardę, oliwę oraz sól i pieprz do smaku.
6. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
7. Pozostaw tatar w lodówce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
8. Podawaj wyjątkową przekąskę z tostami lub świeżym chlebem.

Smacznego!

Podobne przepisy

strogonowa z sarny
żeberka sarny
żeberka z sarny
wątróbkę z sarny
tatara z sarny