Przepis na tatara masterchef 📖
Przepis na tatara masterchef:Składniki:
- 400 g świeżego mięsa (wołowina lub tuńczyk)
- 1 cebula
- 2 łyżki posiekanej kapary
- 2 łyżeczki musztardy dijon
- 2 łyżeczki sosu worcestershire
- 1 łyżeczka sosu tabasco
- 2 żółtka
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- cebulka dymka do dekoracji
Przygotowanie:
1. Mięso dokładnie oczyść i pokrój na małe kawałki.
2. Cebulę również drobno pokrój.
3. W misce wymieszaj mięso, cebulę, kapary, musztardę, sos worcestershire, sos tabasco, żółtka oraz sól i pieprz.
4. Całość dobrze wymieszaj, aż składniki się połączą.
5. Na talerzu uformuj porcję tatara, dając kształt kulki lub placka.
6. Posyp tatara posiekaną natką pietruszki i udekoruj cebulką dymką.
7. Podawaj od razu jako przystawkę lub główne danie.
Smacznego!