Przepis na tatara z buraka 📖

Przepis na tatara z buraka:

Składniki:
- 2 średniej wielkości buraki
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Buraki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
2. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
3. W misce wymieszaj ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, musztardę, posiekany czosnek oraz sól i pieprz.
4. Dodać starte buraki i cebulę do miski z sosem. Wszystko dokładnie wymieszać.
5. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i delikatnie wymieszaj.
6. Tatara podawaj na talerzach, dekorując natką pietruszki.

Smacznego!

Podobne przepisy

carpaccio z buraka
tatar z buraka
mielone z buraka
buraka chłodnik
bimber z buraka