Przepis na tort kanapkowy 📖

Przepis na tort kanapkowy:

Składniki:
- 10-12 kromek chleba pszennego
- 200 g wędliny (np. szynka, salami, boczek)
- 200 g sera żółtego
- 4 ogórki kiszone
- 4 jajka
- 1 cebula
- 150 g majonezu
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać.
2. Wędlinę, sera i ogórki pokroić w cienkie plasterki.
3. W misce wymieszać jajka, cebulę i majonez. Doprawić solą i pieprzem.
4. Na spód tortownicy wyłożyć jedną kromkę chleba, a następnie równomiernie rozsmarować na niej część przygotowanej mieszanki z jajek.
5. Na kolejnej kromce chleba ułożyć plasterki wędliny, przykryć kolejną kromką chleba i rozsmarować warstwę sera żółtego.
6. Powtarzać warstwy z kolejnymi składnikami, aż do wyczerpania składników.
7. Ostatnią kromkę chleba położyć na wierzchu tortu i delikatnie docisnąć.
8. Tort kanapkowy wstawić do lodówki na około 2-3 godziny, aby dobrze się schłodził i składniki się połączyły.
9. Przed podaniem tort delikatnie wyjąć z tortownicy i cienko pokroić w plastry. Można podać na zimno.

Smacznego!

Podobne przepisy

tort fit
fit tort
tort dla psa
tort na chrzest
tort urodzinowroczek